✓ 100% Natuurlijk | ✓ Gratis verzenden bij €65+ | ✓ 14-dagen bedenktijd | ★★★★★Volgens Facebook 4,9/5

Wist je dat rozenwater een super ingrediënt in de dagelijkse huidverzorging is, een echte must have? Al jaren verdiep ik mij de ingrediënten van de cosmetica. Waar zijn ze van gemaakt? Hoe zijn ze gemaakt en waarom werken sommige ingrediënten als verjonging of verbetering van bijvoorbeeld acne?

Waarom zijn bepaalde producten goed en irriteren andere producten op de huid? Dit zijn veel vragen en ik was zeer nieuwsgierig naar de antwoorden. Wat mij het meest interesseert zijn natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor de huid of het milieu. Natuurlijke ingrediënten die alleen verbeteringen brengen en niet zoals chemische producten, die huidproblemen ook kunnen verergeren.

Een van de ingrediënten is rozenwater. Jazeker, het ouderwetse rozenwater!

Tot mijn verbazing heb ik ontdekt dat rozenwater heel veel eigenschappen heeft voor huidverbetering en dan zonder schadelijke bijwerkingen.

Rozenwater is een natuurlijke toner.

Het komt van Rosa Damascena Flower Distillate (Rozen bloem) die gemaakt wordt door rozenblaadjes met stoom te destilleren. Hoewel het de laatste jaren populairder is geworden, eigenlijk is rozenwater al eeuwenlang in gebruik om de huid te hydrateren en de mee-eters te verminderen. Het herstelt gelijk de PH balans van de huid. De ideale PH van de huid is 5.5. Uit een studie in 2011 bleek dat rozenwater, roodheid en irritatie veroorzaakt door Rosacea verlichtte. Rosacea is een huidaandoening die roodheid van het gezicht, rode bultjes en zichtbare bloedvaten veroorzaakt.

BYE BYE droge huid dus!

Dit super water kan helpen met behandelen en verbeteren van milde acne, eczeem, Psoriasis, en het droog schilferende huid van de gezicht. Rozenwater heeft veel antioxidanten en antibacteriële eigenschappen die de huidbarrière verbeteren en vochtverlies door de huid verminderen. Het heeft het meest hydraterende effect in combinatie met Jojoba olie die absorbeert gemakkelijk in de huid. In mijn volgende blog vertel ik uitgebreid over Jojoba olie super eigenschapen heeft. Natural skin oil van Rosh Cosmetics heeft hoge concentratie van beide ingrediënten.

Rozenwater heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

Veel van mijn cliënten hebben erge last van acne en meestal is het zo simpel om op te lossen met natuurlijke en juiste huidverzorging. Daarom is mijn huidverzorging met rozenwater als nummer 1 ingrediënt, ook geschikt voor acne gevoelige huid. Hoe minder ontsteking en verstopte poriën, hoe minder gevoeligheid en ook minder acne. Natural cleansing oil met hoge concentratie rozenwater is een van de beste manier om de poriën van de huid schoon en open te houden. Zo kan de huid goed ademen.

Rozenwater bevat veel vitamine A en vitamine C.

Deze staan bekend tegen veroudering en helpen met produceren van collageen. Collageen is zeer belangrijk om de jonge huid te behouden. Hoe ouder wij worden, hoe minder collageen de huid produceert. Daarom is het ook zeer belangrijk om via dit weg onze huid te helpen meer collageen te produceren.

Rozenwater verandert de textuur van de huid.

Van de rozenwater is bekend, dat door huidverzorging met rozenwater littekens, wonden en snijwonden genezen. Het wordt in de traditionele Iraanse geneeskunde gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Nog meer voordelen: het helpt tegen vervagen van hyperpigmentatie van de huid en van fijne lijntjes en zelfs striae. Samenvattend: dit super natuurlijke ingrediënt is en een wonderbaarlijk product die je zeker in je dagelijkse huidverzorging routine wil gebruiken. Absoluut een must have! !