✓ 100% Natuurlijk | ✓ Gratis verzenden bij €65+ | ✓ 14-dagen bedenktijd | ★★★★★Volgens Facebook 4,9/5

Jojoba olie of Simmondsia Chinensis, Seed Oil

Ik heb me vaak, als vrouw van begin 50, afgevraagd hoe ik mijn huid kan verbeteren. Als ik in de spiegel kijk, en de fijne lijntjes zie die zijn verschenen, ergert me dat niet heel veel. Eerlijk gezegd, wat ik mis, is de frisse uitstraling van een gezonde huid. Sommige dagen meer dan  andere. Ik weet dat het bij de leeftijd hoort, maar goed zorgen voor je huid is net zo belangrijk. Dus ik ben op zoek gegaan naar iets wat ik zonder te veel moeit kan doen om een gezonde huid te kunnen creëren. Eén van de manieren die ik gevonden heb is dagelijks Jojoba olie te gebruiken. Jojoba olie heeft aantal helende eigenschappen die effectief kunnen helpen bij het verbeteren van je huid. Dit zijn de eigenschappen die ik het  belangrijkst vind:

Jojoba olie heeft een hydraterend effect op een droge huid.

Naarmate wij ouder worden, gaat onze huid uitdrogen. Daarom is het erg belangrijk dat we ons dieet aanpassen en meer water gaan drinken. Daarnaast is het ook belangrijk om meer hydraterende producten te gebruiken. Na mijn studie hier over, heb ik naast 1,5 liter water drinken, ook Jojoba olie aan mijn dagelijkse huidverzorging routine toegevoegd. 

Het heeft antibacteriële eigenschappen.

Jojoba olie heeft antimicrobiele en schimmelwerende eigenschappen. Het doodt niet alle bacteriën  maar wel salmonella en E-coli die veel problemen kunnen veroorzaken. Dus de goede bacteriën blijven en de slechte verdwijnen. Dat is voor mij een belangrijke eigenschap. Natural Cleansing met Jojobae olie is erg fijn voor de huid. Het maakt de huid schoon zonder schadelijke chemicaliën.

Het vervaagt fijne lijntjes en rimpeltjes.

Jojoba olie heeft natuurlijke vitamine E. Dat werkt als bescherming voor de huid tegen oxidatieve stress, die wordt veroorzaakt door dagelijkse blootstelling aan giftige stoffen die in aanraking komen met de huid. Dus ook beschermend voor de huid. Dit is door gebruik van Rosh Cosmetics Natural Skin Oil in 2020 bij vele klanten bewijzen. 

Het kalmeert een eczeem gevoelige huid.

Een van de typische eigenschapen van Jojoba olie of Simmondsia Chinensis, is dat het jeuk, schilfering, droogheid en gerelateerde symptomen help te verlichten. Het heeft een genezend effect. Mensen met inflammatiere huidaandoening, zoals psoriasis en eczeem, kunnen Jojoba olie als bijzonder prettig ervaren. Veel van mijn klanten hebben dat ook ervaren met mijn nieuwe huidverzorging met hoge concentratie van Jojoba olie. (Natural skin oil)  

Het verstopt de poriën niet.

De effecten van een olie kan variëren op verschillende huid typen. Zoals bij een acne gevoelige huid moet je zeker uitkijken wat voor soort producten je gebruikt om verstopping van de poriën te voorkomen. Hoewel acne is veroorzaakt door verschillende factoren, met Jojoba olie kan je zeker zijn dat de kans van verstopte poriën zelden voorkomt.

Deze wonderbaarlijke olie is ook goed voor je hoofdhuid en je haar. Maar daar ga ik je nu nog niet over vertellen, want dat is veel te veel informatie voor nu. 

Het versterkt de glans van de huid.

Op moleculair niveau is Jojoba olie een was. Maar het wordt zo makkelijk en snel door je huid op genomen, dat het zorgt voor een rustgevende werking op de oppervlakte van de huid. Zo krijg je en gezonde glow. Wie wil dat niet?

Het voedt en verzacht droge lippen.

Dit was één van de redenen waarom ik dit ben gaan proberen. Voor mij werkt het goed. Ik heb niet vaak droge lippen daarom is het verschil ook niet echt te merken maar als één van mijn kinderen droge lippen heeft doordat ze niet genoeg hebben gedronken, smeer ik een beetje op hun lippen en dat helpt goed. 

Neem van mij aan, dat als deze olie mijn extreem droge, en acne gevoelige huid van 53 jaar oud verbeterd heeft, er wel iets magisch in zit en dat het de moeite waard is om te proberen. Dit is 100% love voor de huid.